20 juli 2005

En weer een jaartje ouder...

Vandaag ben ik maar liefst 51 geworden. Ik kan het eigenlijk zelf nog niet helemaal geloven. Het leven is goed voor mij en ik hoop het nog lang op deze manier vol te houden. Ik heb leuke e-mailtjes van Ivana, Mellouki en Theo gekregen en dat doet goed hier in Triadentes. Ik zal goed gebruik maken van de verstrekte tips om van deze dag een succes te maken....


We gaan straksmet een treintje dat sinds 1800 zoveel van Tiantes van San Joa del Rei reidt. Ze doen dat nog altijd met hetzelfde treinstel en lokomotief..... Alles schjint nog perfect in orde te zijn.
Vanavond ga ik lekker samen met Angi eten in het beste restaurant van de stad. Ik weet niet precies waarom maar ik het het idee dat ik dat verdient heb.

18 juli 2005

vergezichten en hoogtevrees en extra nieuwtjes

Wat is het hier prachtig in Ouro Preto! De naam in het Nederlands is Zwarte goud. Dat komt omdat hier goudmijnen waren. Er staan fabuleuze oude kerken, de straatjes zijn super stijl en het terrin is echt bergactig. tenminste voor mijn standaard... Af en toe is het mij allemaal te hoog maar ja, tot nu toe heb ik alles overleefd. Vandaag vertrek ik hier om naar een andere stad te gaan. Ook weer hoog ben ik bang....


Ik was nog vergeten te vertellen dat ik in Sao Paolo Lobao,mijn faforiete Braziliaanse muzikant, ben tegengekomen in ons hotel. Angi herkende hem en we hebben gelijk een praatje gemaakt. Zijn zus woont in Amsterdam en hij had een tijd een Nederlandse vriendin gehad die in haar slaap in het Nederlands vloekte... :) Het was een erg leuk gesprek en hij mij zijn laatste CD heeft gegeven. By the way, voor diegenen die van eten houden: kom snel naar Brazilie. Ze hebben er ongelofelijk lekker eten. Zowel vlees als vegetarisch en heel verrrassend hebben ze de lekkerste piza's ter wereld.