07 juni 2009

Betekenis uitslag Europese verkiezingen

Fatima Elatik, stadsdeelvoorzitter in Zeeburg, vraagt zich af wat de uitslag van de Europese verkiezingen zegt over ons land. Ik schreef haar dat ik het gevoel heb dat er behoefte is aan slagvaardige zelfbewuste politici die uitstralen dat ze voor hun taak berekend zijn. Als ik kijk naar de besluitvorming over het stimuleringspakket en de aanschaf van nieuwe vliegtuigen dan maakt me dat niet erg enthousiast. Ook al zijn de uitkomsten misschien helemaal nog niet zo gek. De defensieve discussie over de multiculturele samenleving en Europa irriteert mij. Als je naar bv de HSL, Betuwelijn of Amsterdamse metro kijkt dan voel ik mij door 'de politiek' bedrogen.

Ik wil graag een visie op hoe worden we het fijnste land van Europa om in te wonen of hoe wordt Amsterdam de leukste multiculturele stad van de wereld.
Mensen willen graag ergens bij horen waar ze trots op kunnen zijn. Omdat dat er nu onvoldoende is kiezen ze nu voor degene die het meeste kritiek heeft. Dat moet je niet bestrijden met een opgeheven vinger maar wel met een maatregelen voor de problemen van nu, een vertrouwenwekkend vergezicht, enthousiasme en vooral humor.