02 juni 2001

Tja, nu ben ik er toch een keer ingetrapt! Vanaf Schiphol ben je in een half uurtje thuis. Je hebt het al tietallen keren gedaan en dan laat je je toch je laptop, paspoort etc etc stelen door een smerig slimme truuk. Aan het raam kloppen, heploos kijken en met gebaren duidelijk maken dat die persoon niet weet in welke trein hij moet stappen. Het is blijkbaar genoeg om mij af te leiden en iemand de kans te geven mijn spullen te stelen. Enfin, aangifte gedaan, gevloekt en inmiddels weer wat bekomen.

27 mei 2001

Natuurlijk kon ik het niet laten om in München even bij easyEverything binnen te lopen. Het is hier aanzienlijk sneller dan in Amsterdam. Inmiddels zijn de kranten uit en zelfs de VN´s zijn gelezen. Nu ben ik aan ´Blauwe maandagen´ van Arnold Grunberg begonnen. De eerste verhalen ´smaken goed´. Over een uur begint de volgende etappe.
Vanavond nog even een powerpoint presentatie maken en checken of het allemaalop het scherm getoverd kan worden dinsdag.
Om acht uur ´s morgens in het hotel IBIS achter de PC. De meeste van mijn vrienden en vriendinnen verklaren me vast voor gek! Het is hier prachtig weer in München. Dadelijk zet ik mijn spullen op het station en ga in gewapend met een boek, krant en 2 Vrij Nederlands de stad in. Aan het eind van de middag ga ik naar Tutsing waar ik dinsdag een inleiding ga houden. Her is de belangrijkste conferentie rond ouder worden in een multiculurele samenleving dit jaar in Duitsland. Eerst maar eens lekker ontbijten! Dan ga ik maar eens lekker genieten van deze dag....