29 april 2006

Mijn baas is een OEN!

Een aantal kinderen heeft een geweldige actie uitgevoerd op het plein waar ik woon. Zo simpel en zo overduidelijk! Het plein is een plek waar veel kinderen spelen, volwassenen lekker in de zon liggen, gezinnen picknicken en waar of en toe een jeux de boulestoernooi wordt gehouden. Het is er verboden voor honden maar daar trekken maar weinig hondenbezitters zich iets van aan. Het barst er dan ook vaak van de hondenpoep.

Met vlaggetjes met de tekst "Je baas is een OEN!" hebben de kinderen hier op een heel ludieke en ook effectieve manier aandacht voor gevraagd. Is het misschien een idee voor een nationale actie tegen hondenpoep waarrin gemeenten, scholen en buurtverenigingen het goede voorbeeld van de kinderen volgen?

28 april 2006

Taïda Pasic (4)

Het is mooi weer maar toch een droevige dag.
De website van RTL meldt: "De Kosovaarse scholiere Taïda Pasic is om 11:16 uur vanaf Schiphol vertrokken. Het meisje moest het land uit nadat de rechter had bepaald dat de scholiere hier onrechtmatig verbleef.Het vliegtuig brengt haar naar de Bosnische hoofdstad Sarajevo, van waar ze verder reist naar haar ouders. Taïda voerde de afgelopen maanden juridische procedures om te voorkomen dat ze uitgezet zou worden vóór haar eindexamen."

Ik verwacht dat ze snel haar examen haalt want het is zo'n ontzettend sterke jonge vrouw. Ik kan me voorstellen dat ze helemaal ziek is van Nederland maar ik zou het geweldig vinden als ze daarna snel een studiebeurs in Nederland aanvraagt en krijgt. We kunnen mensen zoals haar zo ongelofelijk goed gebruiken. Ik hoop dat ik haar nog ergens mee kan helpen en neem binnenkort contact op met haar pleegouders.
Op http://www.novatv.nl/ vindt je een indrukwekkend interview met haar dat deze week is gemaakt. Kijk en huiver zou ik zeggen....