03 november 2007

Dichter op dichters

Gisteren was ik in de Balie waar het project 'Dichter op dichter' werd gepresenteerd. Mariângela heeft veel werk verzet om publiciteit voor dit erg leuke evenement te maken. De zaal zat goed vol en het werd een gedenkwaardige avond.
Zo maakte mijn maatje Mellouki Cadat een mooi interview met Mariângela.

Vijf dichters en twee filmmakers zoeken de grens tussen poëzie en popcultuur in vier korte films. “Poëzie is, onder andere, ook muziek, is alle zintuigen gebruiken”, schrijft Saskia de Jong, een van de vijf dichters geportretteerd in Dichter op Dichter!, een verzameling van vier korte films gemaakt door regisseurs Remco Veenbrink en Claudia Lisboa. De films brengen het werk van hedendaagse Nederlandse dichters op een niet alledaagse manier onder de aandacht.



In poëtische videoclips laten ze zien hoe poëzie aanwezig is in het dagelijks leven. Kunst en zelfexpressie krijgen de ruimte om te tonen dat iets verfijnds als poëzie helemaal niet zo breekbaar hoeft te zijn en dat de wereld van de poëzie niet alleen iets voor insiders is. Op vrijdag 2 november worden de 4 films vertoond in De Balie en alle geportretteerde dichters - Saskia de Jong, Els Moors,Tsead Bruinja en de Woorddansers - geven een korte presentatie uit eigen werk.

Boekpresentatie 'Aarzelend licht' van Ben Droste

Ben Droste schreef een indrukwekkende mytische toekomstverkenning. Het verhaal speelt zich af in een toekomst die misschien niet zo heel ver weg is.

Ik was erg trots op hem en bijzonder blij om er bij te zijn. Het door hem gesigneerde exemplaar is voor niemand te koop maar als je naar de boekhandel gaat is dit indrukwekkende verhaal in je bezit te krijgen. Je kunt het ook direct bij de uitgever bestelen.