10 juni 2006

Vik Muniz

In Huis Marseille aan de Keizersgracht in Amsterdam is een aardige zomertentoonstelling. Het is een feest om door het prachtige huis te lopen en in de bibilotheek te genieten van geweldige collectie fotoboeken, het uitzicht op de tuin en de vele verrassende plekjes in het geweldig onderhouden gerachtenpand.

Lang niet alles is mooi maar ik vind dat alleen al het werk van Vik Muniz de moeite waard is voor een bezoekje. Hij maakt foto's van afbeeldingen die met heel verschillende materialen zijn gemaakt zoals chocola, diamanten, tijdschriften en aarde. De foto van Pele hangt er niet maar vanwege de WK en omdat het zo mooi is plaats ik hem toch op mijn weblog.
Er hangen foto's gemaakt van diamanten en chocolade. Neem even de tijd om er naar te kijken en het genieten begint.

05 juni 2006

Surprise

Het leven is echt vol verrassingen....
Wie had gedacht dat ik deze foto ooit zou kunnen maken? Maar wat gaat er gebeuren als Nederland tegen Brazilië moet spelen? Iedereen die de Goddelijke Gele Kanaries wil komen kijken is van harte welkom. Laat wel even vooraf weten dat je komt.

04 juni 2006

Werk en passie

Het welzijnswerk staat onder druk. Om daar tegenwicht aan te bieden wil het NIZW een aantal uitvoerende professionals die in een multiculturele context werken op een eigentijdse manier in beeld brengen. Wij willen met dit project laten zien dat er wel degelijk veel professionaliteit en gedrevenheid in de welzijnssector zit. Daarom zijn 16 professionals in beeld gebracht door middel van interviews en foto’s.

Er zijn zo’n 40 mensen voorgedragen om op te nemen in dit project. Wij hebben gekeken naar een evenwichtige spreiding over het land, leeftijd, werksoort en etnisch culturele afkomst. Een groep van 16 mensen is geselecteerd om mee te doen.

Claudia Kamergorodski, een Braziliaanse fotografe wonende in Almere, is aangetrokken om foto´s te maken. Een aantal medewerkers van NIZW Sociaal Beleid en het Oranje Fonds gaan de interviews afnemen. Martin Zuidhof, een journalist gespecialiseerd in welzijnswerk en diversiteit, maakt ook twee interviews en neemt de eindredactie van alle interviews voor zijn rekening.

De afgelopen dagen ben ik erg bezig geweest met dit project. Ik heb een vrouw geinterviewd die vol zit met passie en ik ben nu het interview aan het uitwerken. Verder ben ik aan het kijken hoe we het best een website hiervoor kunnen maken. Misschien laten we die maken maar het kan ook zijn dat ik het zelf doe samen met mijn collega Mellouki Cadat. Het heeft me al veel tijd gekost maar ik geloof dat ik, with a little help of my dutch friend in Spain, een heel aardige oplossing heb gevonden. Je kunt het volgen op de test site. Gezelliger ben ik er thuis niet op geworden want ik zit steeds achter de PC.....

Vanmorgen kijk ik naar een DVD gemaakt door Sanne Donders over Turkse ouderen in Arnhem, 'Ook wij worden oud'. Hij is prachtig en laat zien hoe je met gevoel foto's kan combineren met tekst. Hij is met vakmanschap en passie gemaakt. Om met Thomas te spreken:' Ja dan gebeurt er wat!'