09 maart 2004

07 maart 2004

Multiculturele buurt

Het vervolgproject de Multiculturele buurt begint echt heel goed op stoom te komen. De eerste beslissingen over projecten zijn genomen. Er zitten echt hele leuke bij. Anderen zijn minder spectaculair maar zijn wel erg nuttig in de context van de locale welzijnsinsteling. De opzet voor de ondersteuning, coaching en projectleiding is in grote lijnen klaar. Het wordt nog even de vraag hoe het wordt georganiseerd maar dat is eigenlijk nog maar een klein probleem. Waarschijnlijk ga ik de projectleiding doen en daar heb ik veel zin in. Vanaf 1 september gaat het echt van start. De komende maanden is het zorgvuldig voorbereiden en de puntjes op de "ie" zetten. Het is een project dat hout snijdt en een flinke impuls aan het meer en beter multicultureel werken van welzijnsinstellingen gaat geven.

Ik ben geinterviewd over het onderwerp multicuturle samenleving. Een keer voor de gemeente Nijmegen over de rol van welzijn in concentratiewijken en een keer door het blad zorg + welzijn. Ik ben benieuwd naar de reacties. Ik ben nogal kritisch geweest maar hopenlijk komt wel over dat ik ook veel positiefs zie.

Aanraders

Zoals ik op 21 februari schreef ben ik naar het Oscar festijn van het Parool geweest. Ik heb er samen met Angi 4 films gezien en twee daarvan vond ik geweldig. Mijn tips voor de komende week: ga naar Barbarian invasions en naar Lost in translation.
Voor volgend jaar raad ik jullie vast aan om ook naar deze filmhappening te gaan. Leuke sfeer en mooie films vormen een heerlijk coctail.

Politie

Het bezoek aan de politie was enerverend. Je ziet er van alles. Oude dames brengen sleutels terug, anderen doen aangifte van gestolen auto's en weer een ander probeert zijn vriend uit de cel te krijgen die er is opgesloten omdat hij geen paieren had.
Samen met agent Hellebrands heb ik het vermoeden van oplichting besproken door Dennis Steyfa en zijn bedrijven zoals abzmedia.com. Als je er wat meer over wilt lezen kijk dan even op abzmedia.net Ik heb er ook de politierapporten uit de VS van detective Lee Beld overhandigd. Hellebrands gaat het een en ander uitzoeken en dan bepalen we hoe verder te handelen. Het lijkt mij nog niet zo makkelijk om als agent dit soort dingen te behandelen. Het lijkt me wél een erg leuke klus.