20 mei 2006

Trip naar Portugal

Voor het eerst in 10 jaar zette ik op 5 mei weer een voet op Portugese bodem. Tussendoor was ik nog wel even op de luchthaven geweest op doorreis naar Brazilië maar dat telt niet echt vind ik. Even een weekje relaxen in Lissabon met uitstapjes naar Cascais en Syntra. Het was heerlijk! De mensen zijn heel vriendelijk, Lissabon is verrassend mooi en afwisselend, het is heel goed betaalbaar, het openbaar vervoer is prima, je kunt er heerlijk eten en er is een interssante ontwerpers scene. In Bario Alto stikt het van de broedplaatsen waar wij hier in Nederland zo'n behoefte aan hebben.

Nog een paar hoogtepunten:
Het bezoek aan de tentoonstelling over Frida Kahlo in het Centro Cultural de Belem, het geweldige cultureel centrum van de Gulbenkian en het terrein van de wereldtentoonstelling.
Zo goed en zo kwaad als het ging heb ik het debat over integratie gevolgd dat nu in Portugal speelt. De directe aanleiding is de uitnodiging aan een aantal Brazilianen om naar Portugal te komen en daar met z'n allen in een plaatsje te gaan wonen. Het was op het journaal, in de kranten en in talkshows. Heel geinig om het te volgen. Ik ben benieuwd of wij hier ook nog zoiets gaan meemaken. ...


For the record: Voor het eerst in 5 jaar ben ik ontrouw geweest aan mijn kapper Ron. Onder het toeziend oog van Mariângela heb ik me laten knippen door een zwangere Portugese dame....Binnenkort staan daar foto's van op mijn website.