31 mei 2004

In het Park bij de Euromast in Rotterdam is op 30 mei alweer de 27e editie van het Dunya Festival gehouden. Het was de eerste keer dat ik er was en dat bleek rijkelijk laat want het was erg leuk. Traditioneel luidt Dunya het Rotterdamse Zomerfestivalseizoen in, dit jaar met een uitdagend muziekprogramma op vier podia, het Kinderterrein en met de kritische en poëtische scherpslijpers in het Poetry Park. Om maar met dat laatste te beginnen: als het aan de jonge mensen kigt die ik tijdens het debat hoorde komt het wel goed met Rotterdam met Nederland in z'n kielzog. Heerlijk dat enthoesiasme, ondernemerschap en vertrouwen.
Daarnaast veel lekker muziek, regen, dure hapjes en een erg goede sfeer. Een van de hoogtepunten was Renata Rosa
Tussendoor nog even naar Neto gekeken in Booijmans. Geweldig om zijn mooie kunstwerk in het echt te zien! Stom dat ik mijn camera niet bij me had! Hier een foto een soortgelijk kunstwerk uit een andere tentoonstelling.
Je kunt wel de vormen en het materiaal goed zien maar helaas is de mooie zachte kleur van het werk in Rotterdam onzichtbaar. Je kunt ook door zijn kunstwerk lopen en lekker liggen in een roze grote zitzak zodat je het lichte groenblauw op je in kunt laten werken. De verbeelding was echt aan de macht gisteren.....