04 februari 2006

Jazz meets Brazil

De laatste tijd heb ik een vrij heftig cultureel leven. Zo genoot ik dinsdag van het prachtige concert Jazz meets Brazil met Nelson Latif and friends.


Gisteren was ik op het International Film Festifal Rotterdam en zag er drie mooie films. Twee nieuwe Braziliaanse en een oude Japanse. Vorige week vrijdag zag ik er ook al een mooie nieuwe Braziliaanse film.

02 februari 2006

Werken voor de &-campgne

Ja wie had dat gedacht? Harry als scout voor de &-campagne. Toch is het echt waar. Ik heb wel getwijfeld of ik het zou doen. In de Tweede Kamer ontstond ergernis over de kosten en de inhoud van de campagne. Natuurlijk heb ik ook de stevige kritiek gelezen van Mohammed Bezakour.

Het is tijd dat er in Nederland een positief signaal wordt afgegeven over integratie. Dat zei minister Verdonk van Vreemdelingenzaken en Integratie dinsdag in Haarlem bij de start van deze nieuwe integratiecampagne. Ik doe mee omdat ik die conclusie deel en deze kans niet voorbij wil laten om gaan positieve signalen voor het voetlicht te brengen. In mijn werk kom ik vaak positieve voorbeelden tegen van integratie en ook in mijn dagelijks leven zie ik af en toe pareltjes die best eens mogen schitteren in de media.

Ik zal ook kanten naar voren brengen die wellicht niet bij iedereen voor de hand liggen. Zo hoorde ik dat de scholiere Taida Pasic is vrijgelaten uit haar detentie. Dat zeker mede vanwege de grote inzet van haar klasgenoten. Een mooi voorbeeld van als positief ervaren multiculturaliteit en solidariteit. Kijk maar eens op de speciale website van de actie voor Taida Pasic. Ik heb dit voorbeeld onmiddellijk gemeld bij de campagne leiding. Ik ben erg benieuwd of ze er wat moois mee doen.

Tijdens de openingsbijeekomst liep ik uit overtuiging met een oranje cap van de &-campagne en jullie zullen mij ook in een rood &-campagne T-shirt kunnen 'bewonderen'