13 mei 2008

Prachtige documentaire 'Aan ons den Arbeid'

Wat kan televisie toch mooi zijn. Ik zag net de documentaire 'Aan ons den Arbeid' van Jeroen van Bergeijk. Wat een juweeltje!

"Veertig jaar geleden arriveerden de eerste Marokkaanse gastarbeiders in Nederland. Die generatie is nu met pensioen. Hoe kijken zij terug op hun leven in Nederland? Met die vraag in het achterhoofd zocht Jeroen van Bergeijk een aantal Marokkanen op die decennialang in de Hooimeijer beschuitfabriek in Barendrecht werkte – een fabriek waarvan zijn vader directeur was."

12 mei 2008

Latin American Film Festival festival 2008

Dit jaar zag ik drie Braziliaanse films. Querô, A casa de Alice en Estômago. De eerste twee films waren nogal zwart en gaven weinig hoop. De laatste was een stuk milder.  Als de film binnenkort in de bioscoop komt is het wat mij betreft een echte aanrader.

"Een satirische komedie over macht, sex en niet te vergeten, eten! De simpele ziel Raimundo Nonato, blijkt een voortreffelijke kok te zijn, die opklimt op de sociale en culinaire ladder. En dat liefde niet alleen door de maag gaat ondervindt Raimundo en niet alleen hij. Dat liefde voor voedsel niet kosteloos en pijnloos kan verlopen blijkt al snel als hij in de gevangenis belandt."