04 maart 2006

Mijn stem bij de gemeenteraadsverkiezngen

De afgelopen dagen heb ik alles wat los en vast zat gekeken over de gemeenteraadsverkiezingen. Van Nova en Barend en van Dorp tot Netwerk, lokale zenders en NOS-journaal. Daarnaast heb ik alles gelezen wat er maar te lezen viel.
Het was af en toe om gek van te worden. Het ging vooral over de landelijke politiek en dan vaak nog in een ongelofelijk versimpelde vorm zodat de burgers in het land het zouden kunnen begrijpen. Zeker de discussie over de armoedeproblematiek nam af en toe bizarre vormen aan. De PvdA, Groen Links, de Christen Unie en de SP namen daar wat mij betreft de goede standpunten in. Het was even puzzelen maar ik ben eruit.
Ik ga stemmen op Ahmed Aboutaleb. Niet omdat het met alles eens ben maar omdat ik ontzettend waardeer wat hij de afglopen jaren voor de stad gedaan heeft. Ik heb hem een paar keer op moeilijke plaatsen aan het werk gezien en dat dwong respect af. Verder ken ik hem uit de tijd dat hij directeur van Forum was en ik weet waar hij voor staat.
Mijn stem voor het stadsdeel gaat naar Wandapelt van Groen Links.
“Ik ben 58 jaar en geboren in Bandoeng, Indonesië. Als alleenstaande moeder ben ik op latere leeftijd afgestudeerd als sociologe. Ik werk al 30 jaar als manager in overheids- en non-profitorganisaties op het gebied van werkgelegenheid, welzijn en onderwijs. Mijn energie besteed ik, ook via de vakbond, vooral aan gelijke kansen voor vrouwen en migranten.
Ook in ZuiderAmstel wil ik hen meer bij politieke besluitvorming betrekken.”
Ik heb haar in Zeeburg leren kennen als een bevlogen mens die vaak de goede dingen zegt en moeilijke dingen niet uit de weg gaat.