06 februari 2009

Lancering website Buurtleven

Vanmiddag ging de website van Buurtleven de lucht in tijdens een feestelijke bijeenkomst op de Dappermarkt in Amsterdam.


Buurtleven.nl brengt je buurtnieuws en maakt het makkelijk om contact op te nemen met je buren. Buurtleven.nl denkt dat je prettiger woont in een buurt waar goed contact is tussen mensen.


Er waren heel veel bobo's maar ook aardig nieuwsgierige buurtbewoners. Sommigen reageerden enthousiast en ander ronduit negatief. "Waarom zijn die bobo's er nooit als er echt wat aan de hand is....."

02 februari 2009

Wat een "nieuws"

In wat voor land leven wij nu het onderstaande bericht in bijna allle kranten als nieuws werd gezien?

"Migranten hoeven de banden met hun moederland niet door te snijden. Dat heeft minister Eberhard van der Laan voor Integratie zondag gezegd in het televisieprogramma Buitenhof.

Hij reageert daarmee op een PvdA-nota over integratie, waarin staat dat mensen die Nederlander willen worden, onvoorwaardelijk voor Nederland moeten kiezen. Volgens Van der Laan betekent dit niet dat kinderen van migranten bijvoorbeeld niet de taal van hun ouders mogen leren."

Stel je voor grap even voor dat het niet mocht. Hoe gaan wij dat dan handhaven? Komt een speciale dienst bij de sterke arm die ouders gaat vervolgen die hun kind toch, Spaans, Duits, Portugees, Russisch of Chinees gaan leren?