29 februari 2008

Geciteerd in The International Herald Tribune

Het gebeurt je niet elke dag dat je wordt geciteerd in The International Herald Tribune. Vandaag maakte Ronald van der Giessen, directeur van het Oranje Fonds, mij opmerkzaam op een artikel dat maandag in die krant is verschenen. Een tijdje geleden probeerde een Engelse journaliste mij vanuit uit Berlijn te pakken te krijgen. Ik had maar heel weinig tijd maar mailde haar toch even wat informatie toen ik heel even thuis was om mij om te kleden om naar een nieuwjaarsreceptie te gaan in Den Haag. Daar heeft ze wat van verwerkt in haar stuk.

"Some other European countries are working on similar projects, said Harry Mertens, senior project manager at Movisie, a center for social development in the Netherlands.

Britain and the Netherlands offer mixed or culturally specific housing with a combination of independent apartments and communal gardens or kitchens, Mertens said, and in The Hague there are housing projects for retirees from Surinam and China."

24 februari 2008

Oscarweekend

Het Parool organiseerde dit jaar, in samenwerking met Pathé de Munt, voor de zevende keer het Oscarweekend. Een festival met Oscargenomineerde films die in vijf verschillenden zalen worden vertoond. Ik was er voor de derde keer bij en heb genoten van de films The assassination of Jesse James, The Kite Runner, Lars and the real girl en als klap op de vuurpeil Juno met een fantastische Ellen Page in de hoofdrol. Van mij mag ze vannacht de oscar voor de beste actrice winnen.