20 juni 2009

Hollands glorie

Zonnenbloemen in de Rivierenbuurt. Als die knoppen straks uitkomen ...


- Posted using Mobypicture.com

19 juni 2009

Interview

Op 16 juni nam ik deel aan Matching. Dat was dit jaar de eindmanifestatie van het programma Creative Co-makership van Kunstenaars&CO en Kunst&Zaken. Aan het eind van de dag werd ik geïnterviewd over de dag.

17 juni 2009

Vergadering Bewonersvereniging Hilwiscomplex

Zo te zien gaat het wegwerken van het achterstallig onderhoud nog heel lang duren ..Ook de verouderde stookinstallatie zit er nog wel even.


- Posted using Mobypicture.com

16 juni 2009

14 juni 2009

Tsja ....

Zo kan het Merwedeplein ook zijn. Ergens gaat het helemaal mis. Wie doet er wat in Zuideramstel?


- Posted using Mobypicture.com

Documentary Film Festival on Cultural Diversity

Gisteren pikte een dagje mee van dat razend interessante festival. Ik zag er de Nederlandse première van Doña Helena en Paraiba Meu Amor. Daarna trad Zubamba op werd en het nog erg gezellig.

Doña Helena
Helena Meirelles stierf in 2005, twaalf jaar nadat ze 'ontdekt' was door het Amerikaanse blad Guitar Player, dat haar bij de 100 beste gitaristen ter wereld schaarde. Dona Helena werd geboren in het woestijnachtige noordoosten van Brazilië en was al van jongs af aan verliefd op de viola. Ze bracht haar jeugd door tussen cowboys en in bordelen, vechtend voor het recht haar geliefde instrument te mogen spelen. Helena was drie keer getrouwd en had elf kinderen, maar voedde er slechts twee op. Op 69-jarige leeftijd, nog steeds analfabeet, werd ze een ster in Brazilië.
Dainara Toffoli (Brazilië) | Brazilië | 2005

Paraíba Meu Amor
De film laat zien hoe Forró muziek een integraal onderdeel is van het leven en de cultuur van Noordoost Brazilië. Door middel van Forró ontdekken we het temperament van het Noordoosten en van de Sertão - het gebied bekend as de 'droge veelhoek'.
Bernard Robert-Charrue (Zwitserland) | Brazilië | 2009