04 februari 2010

Kennismaken met de wijk Vlia Margarida

Vanmorgen zijn we naar de wijk gegaan. Na een korte introductie zin we in tweetallen gaan lopen. Om de beurt liepen we met een blinddoek op. Dat heeft een heel appart effect. Je geeft en krijgt vertrouwen en je hoort en ruikt veel meer.




Na een korte reflectie op de oefening zijn we in drietallen de wijk gaan verkennen. We kregen de opdracht om met minimaal 10 mooie dingen te registreren. Dat mocht van alles zijn.




Ik zag oa heel open mensen, prachtige vogels en veel creativiteit. Heel bewust kijken we naar schoonheid en laten we de problemen even voor wat ze zijn.

Klein detail: het is ruim 35 C.

- Posted using BlogPress from my iPhone

03 februari 2010

Eerste indruk training Oasis game

Vanmiddag hebben we op een heel creatieve manier kennisgemaaakt. We zijn met 30 mensen waarvan 5 trainers. De groep is ongelofelijk gevarieerd en heel gedreven. Dat net als de trainers. Ik ben verreweg de oudste ....

Voordat we morgen de de hele dag de wijk in gaan moeten we ook onszelf beter leren kennen. Dat doen we door veel te doen. We hebben vanmiddag bv een levenslijn gemaakt en, geloof het of niet, verschillende cirkeldansen gedaan. Vanavond kregen we een introductie in het programma. Dat is de enige lezing. Voor de rest is het vooral doen.





Het verhaal van de start is heel bijzonder. Het begon met jonge architekten die een oud museum redden. Ik vertel er later in Nederland meer over.

Het belooft iets heel bijzonders te worden deze week!

- Posted using BlogPress from my iPhone

Eerste dag traing Oasis game


Vandaag begint de training over het gebuik van de Oasis game in Sao Vicente vlak bij Santos. Na een nacht in de bus, een uur in de metro en vervolgens ruim een uur in een minibusje kwam ik vanmorgen aan in het hotel met traininingsruimtes. De meeste Brazilianen en de rest van de Nederlanders zijn er nu ook. We hebben net samen gegeten en over 10


minuten maken we kennis en starten we. Ik ben er klaar voor!

Ik ga proberen elke dag wat te posten via mijn iPhone.