12 juni 2005

Indrukwekkend

Een paar gebeurtenissen op mijn werk hebben grote indruk op mij gemaakt. Allereerst was er de training van kansarme kinderen in een Rotterdams project. Wat de trainers presteerden was zo goed dat ik er stil van werd. Als je naar de kinderen keek zag je dat ze een lange weg te gaan hebben maar ook dat er talent is en dat het vreselijk zou zijn hen in de steek te laten. Dan was er een jonge streetcornerworkmedewerkster in Amsterdam Zuid Oost die letterlijk bergen verzet en laat zien waar de schoen wrikt en zoveel power toont dat je alleen maar drie keer je pet voor haar kunt afnemen en zelf je best wilt doen om haar verder te helpen.
Dan waren er de medewerkers, vrijwilligers en ongeschoolde acteurs in de theaterstraat in Rotterdam. Wat een feest weten zij er voor de buurtbewoners van te maken en wat voor postieve energie straalt van hun activiteiten af.

In mijn vrije tijd ben ik verder haast full time webmaster. Nu weer voor de een Braziliaans Cultureel Centrum, natuurlijk voor Brazilië punt net en voor Ivana. Ik voel me er goed bij.
Gelukkig is er ook tijd voor het thuisfront, wat cultureel en voor sociale contacten.


Zo zit ik vanmiddag in het Van Gogh Museum om dans te zien en de tentoonstelling van Egon Schiele te bekijken, waren mijn moeder en Tjebbe vorig week end gezellig op bezoek, heb ik met Mellouki bij de Chinees kennisgemaakt met gestoomde oesters én met een interessante man en heb ik veel voetbal en de nodige mooie films gezien. Gisteren bijvoorbeeld 'De avonden'.

Volgende week ga ik met een flinke groep mensen geïnteresseerd in 'de Multiculturele Buurt' naar Berlijn. Ik verheug me er erg op. Ik ben reisleider, herdershond en als er iets mis gaat natuurlijk pispaal. Dat laatste valt vast mee want wij gaan daar leuke dingen doen en veel interessante mensen ontmoeten.