31 juli 2003

Vandaag ben ik ontslagen en daar ben ik erg blij mee. Wees gerust, het ontslag is slechts in medische zin. Ik hoef dus niet meer terug te komen in het ziekenhuis. Na een maand of 4 kan ik weer wat sporten als ik tenminste in de tussentijd goed oefen. Dat zal ik doen met hulp van een fysitherapeute. Goed nieuws dus! Dat ik daarnaast te kampen heb met een soort zomergriep mag de pret niet drukken want die zal best snel overgaan.
Deze week ben ik weer aan het werk gegaan. De boel is aan kant, de mail verwerkt, de plannen gesmeed en vanaf volgende week kan 'de beer weer los'.
Multicultureel Nederland kan rekenen op kansen om het werk beter te doen. Samen met het Oranjefonds kunnen we 30 maal € 75.000 ter beschikking stellen aan goede instellingen die goede plannen hebben. Daarnaast liggen er nog aardig wat klussen en ik heb dus flink wat voor de boeg.
Angi zit naar lekker in Brazilië en geniet daar volop van het Braziliaanse leven. Gelukkig maar dat ik jaloers ben uitgevallen :)

29 juli 2003

Eergisteren vertelde ik mijn vader hoe aardig de Brazilianen zijn en gisteren sprak ik daar uitvoerig over met Mellouki. Wie schetst mijn verbazing dat ik 's avonds presentatie van de resultaten van het onderzoek over vriendelijkheid in de hele wereld van een paar Amerikaanse psychologen op tv zag . In dit onderzoek is mijn positieve indruk over de Brazilianen bevestigd. Ze zijn de meest vriendelijke mensen die er zijn!

Zij werkten aan de hand van een paar eenvoudige tests:
- pen verloren op straat: wordt die teruggegeven (aan een blonde toerist)
- geld wisselen (man is oud en arm): neemt men moeite om geld te vinden om te wisselen
- hulpvrager is zwart, is slecht ter been en heeft iets laten vallen. Wordt zij geholpen.

In RIO: jawel!
In Nederland: niet.

Onderzoek in 23 steden:
Rio= nergens ter wereld zulke aardige mensen
Amsterdam= Niemand in Europa zo onvriendelijk als in Amsterdam

Gemengde Echtparen kennen beiden landen goed.
Ineke Holtwijk, journalist, heeft gemengde echtparen geïnterviewd voor haar reportage:

Eline Kullock-Onkenhout: is Braziliaans en de man is Nederlander (Nederlanders staan niet graag ruimte af). Zie gegevens hieronder.
Anita de Haan-Blanco: aardig zijn en aardig gevonden worden is belangrijker dan ergens op tijd komen of zelf geld verdienen

Nederland: er wordt geholpen omdat het een burgerplicht is. In Rio omdat het een plezier is. Volgens het onderzoek: je verandert na een tijd in de gewoonte van het land waar je woont. Dus een Nederlander in een onbaatzuchtige weldoener.

27 juli 2003

Back home again! Bij thuiskomst was mijn moeder nog lekker aan het logeren en mijn huis ziet er dan ook spik en span uit. Daarvoor hadden er vrienden in gezeten en die hadden een heerlijk whisky achtergelaten....
Het voelt goed om hier weer te zijn. Angi zit nog lekker in Brazilië en ik zal haar over een paar weken met heel veel plezier van Schiphol gaan halen. We hebben het erg leuk met elkaar gehad en ik zie de gezamenlijke toekomst met veel vetrouwen temoet.
Morgen ga ik weer voor de eerste keer sinds 8 weken naar het werk. Ik moet nog even aan het idee wennen maar ga er zeeer zeker flink tegen aan!
Mijn websites doen het weer maar er is nog veel gedonder. Ik download nu de files maar ben wel $ 800 kwijt. Echt een goed probleem om eens mijn tanden in te zetten....