08 september 2008

Internetoplichter krijgt 22 maanden cel

Deze man heeft mij een paar jaar geleden ook een keer te grazen genomen maar is gelukkig tegen de lamp gelopen.

"De 29-jarige internetoplichter Dennis H. moet 22 maanden de cel in. Dat heeft de rechtbank in Arnhem vanochtend bepaald. Ook moet H. 68.000 euro terugbetalen aan de staat. De uitspraak komt overeen met de eis van het Openbaar Ministerie.

De rechter acht bewezen dat H. tussen 2002 en 2006 zeker honderd mensen uit heel Nederland heeft opgelicht. De 29-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, bood via Marktplaats onder meer mobiele telefoons, iPods, navigatiesystemen en concertkaartjes aan. De goederen werden vervolgens niet geleverd. Met de zwendel zou H. ongeveer 75.000 euro hebben verdiend.

Begin 2006 maakte H. de meeste slachtoffers. De flessentrekkerij kwam aan het licht toen een vrouw uit Arnhem aangifte deed van oplichting. Het werd de politie daarna duidelijk dat er veel meer gedupeerden waren. Ook het Tros-programma Opgelicht kreeg diverse meldingen over H. In samenwerking met het televisieprogramma werd H. in mei 2006 opgepakt in een Amsterdams internetcafé. Op diverse internetfora staan de oplichtingspraktijken van H. beschreven. In december 2006 werd H. ook al veroordeeld voor internetoplichting. Hij kreeg toen 18 maanden cel opgelegd."