12 april 2008

Drie maal tango

Deze week genoot ik van tango op straat in La Boca, de wijk waar Boca Juniors speelt in een imposant stadion.Daarna zag ik 'gewone mensen' dansen in Confeiteria Ideal. dat is de moeder van ale danszalen.
Als klap op de vuurpijl zag ik gisteren de groep Tango X2 met het programma Su historia waarin de geschiedenis van de tango voorbij komt gedansd door topdansers uit Argentinië. En dat ook nog eens op muziek van een geweldig tango-orkest.

10 april 2008

Buenos Aires

Wat een stad.... Groot, mooi, interessant, goedkoop en vol kunst, cultuur, voetbal en lekker eten. Gisterenavond zag ik een erg leuk ´tangoachtig´ concert. Het was een CD presentatie in een mooi theater van twee muzikanten die veel andere muzikanten het podium op hadden gesleept. Er waren tango met o.a. zang, gitaar, fluit en saxofoon. De afstanden zijn flink maar met een taxi kom je overal. In tegenstelling tot Nederland zijn die erg goed te betalen.
Natuurlijk zijn er ook de down sides. Zo ze je ´s avonds arme mensen de straten opruimen op zoek naar dingen die opnieuw zijn te gebruiken of te verkopen en is er ongelofelijk veel verkeer. Vandaag ga ik weer op pad naar musea en spannende wijken. Ik ben een bevoorrecht mens.

07 april 2008

Mijn eerste voetbalwedstrijd in Brazilië

Gisteren heb ik voor het eerst van mijn leven een voetbalwedstrijd in een Braziliaans stadion gezien. De wedstrijd Atlético Paranaense tegen Iraty eindigde in 0-0 maar was toch ontzettend leuk. Vooral het publiek en de sfeer in het stadion zal ik niet snel vergeten.