14 februari 2008

Prachtig concert van Joe Henry

Gisteren zag ik samen met mijn ex-kamergenoot Frits Mertens in Tivoli een prachtig concert van Joe Henry. Op Fabchannel staat een hele mooie registratie van het zelfde concert maar dan dat van 12 februari in Paradiso.

Van mijn maatje Knud kreeg ik de nieuw CD Civilians. Als je het concert mooi vindt dan is die CD natuurlijk een echte aanrader.

11 februari 2008

De huizen van Hristina

De huizen van Hristina is een documentaire over een Bulgaarse vrouw die huizen schoonmaakt in Amsterdam. Om greep te krijgen op haar onzichtbare bestaan begint zij haar huizen te fotograferen. Zo fotografeert ze ‘de kamers van het huis dat zij in Nederland bewoont’.

Documentairemaakster Suzanne Raes laat in de film een van de vele, vaak anonieme mensen zien, van schoonmaakster tot au pair, die wij toelaten tot de intiemste plekken in ons leven. Wie zijn die mensen die onze huizen schoonmaken? Willen we dat eigenlijk wel weten?

Ik vind het een geweldige documentaire. Het is nu te zien op Holland Doc: http://player.omroep.nl/?aflID=6353954
Kijk ook even op de erg interessante website Art2stay. Dat is een vervolg op de documentaire 'De huizen van Hristina'is en fungeert als een digitaal platform voor 'illegale' kunstenaars, een plek waar zij hun kunst en verhaal kunnen delen met elkaar en een groot publiek.