19 oktober 2008

Fotoseries Zilveren Kracht van allochtone ouderen

Allochtone ouderen hebben, net als autochtone ouderen, veel kennis en levenservaring die zij benutten door zich in te zetten voor hun eigen wijk, stadsdeel of gemeente. MOVISIE heeft hiervan zes fotoseries laten maken. In iedere fotoserie staat een allochtone senior centraal met Zilveren Kracht.

Mohammed Aznag (Marokko, 1947) in zijn eigen huis, als buurtvader tijdens een wandeling in zijn buurt en actief als kok in de Hudsonhof in de Baarjes in Amsterdam.Mira Cerenic (Kroatië, 1947) actief in het Hvratski Dom 'Kardinal Stepinac'/Kroatië Huis in Amsterdam.
Christina Harrevelt (Suriname, 1945) in vergadering bij Fos'ten (stichting Surinaamse vrouwen 50+) en actief in haar functie als buitengewoon ambtenaar in de burgerlijke stand in de gemeente Leiden.Pedro Tejero (Spanje, 1937) in zijn eigen huis, in vergadering bij het LIZE en actief in De Spaanse vereniging Centro Espanol in Breda.
Mary van der Made-Yuen (Hong Kong, 1933) actief als vrijwilliger in de Chinese school en actief in Chinees Centrum Wa Lai in de Amsterdamse Pijp.Osmar Yasar (Turkije, 1940) in de woongemeenschap Baris Evi voor Turkse ouderen, op weg naar zijn volgende bijeenkomst en actief in de dagopvang voor Turkse ouderen in Wooncentrum Transvaal in Den Haag.

De maakster van deze fotoserie, Sanne Donders (Arnhem, 1982) studeerde redactionele fotografie aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunst in Den Haag. De fotoseries staan inmiddels on line op http://www.zilverenkracht.nl/. Volgende week komen ze ook op http://www.movisie.nl/allochtoneouderen.