25 juli 2006

Taïda Pasic komt terug

Dit keer goed nieuws: de Kosovaarse scholiere Taïda Pasic mag legaal in Nederland rechten komen studeren. Taïda verliet Nederland eind april en haalde haar VWO examen op de ambassade in het Bosnische Sarajevo. Wat een kanjer ben je als je dat onder zulke grote druk voor elkaar krijgt.
Vervolgens vroeg zij een machtiging voor voorlopig verblijf aan. Die is haar nu gelukkig toegekend. Zij voldeed aan alle voorwaarden: eigen middelen van bestaan, een uitnodiging van een instelling voor studie en geen criminele antecedenten.
De Universiteit van Leiden deed het verzoek om toelating bij de IND, er waren diverse particulieren en fondsen die haar studie wilden betalen en ze had geen crimineel verleden.
Ik ben blij dat Nederland er zo'n intelligente gemotiveerde student bij heeft. We zullen vast nog veel plezier van haar hebben.

24 juli 2006

Pech of gewoon heel stom?

Je krijgt in Gent een fles champagne en een kaartje voor je verjaardag. Vervolgens pak je champagne in je koffer en merkt niet dat er nog een kaartje in de tas zit. Je komt thuis en zet de champagne in de ijskast. Suf als je bent ben je het kaartje vergeten. Daarna krijg je een e-mailtje van degene die je het kaartje (in envelop met 150 euro's) hebt gekregen. Dan besef je dat de plastic zak in het hotel is blijven liggen......

Aandacht voor allochtone ouderen: coördinerende rol NIZW Sociaal Beleid

Mooi nieuws op de website van NIZW Sociaal Beleid
Tijdens het overleg van de Integratieraad Allochtoon Ouderenbeleid van maandag 3 juli j.l., is NIZW Sociaal Beleid door staatssecretaris Ross-van Dorp uitgenodigd om een coördinerende rol te spelen bij de bundeling van kennis en initiatieven ter bevordering van de maatschappelijke ondersteuning van oudere migranten. De partners van het Landelijk Overleg Minderheden (LOM) hebben op deze bundeling aangedrongen vanwege het toenemend aantal sociale knelpunten waar allochtone ouderen mee te maken krijgen.
NIZW Sociaal Beleid is graag bereid om dit initiatief te nemen. De invoering van de Wmo biedt goede mogelijkheden om aandacht te vragen voor de positie van allochtone ouderen. Samen met de LOM-partners en algemene instellingen voor zorg en welzijn zal een plan worden gemaakt, dat aan de departementen zal worden voorgelegd en dat daarna zo spoedig mogelijk zal worden uitgevoerd.

Dat was schrikken....en hard werken

Vlak voor mijn vakantie liep de PC vast. Voordat ik wegging heb ik veel energie gestoken om hem weer aan de praat te krijgen. Tijd, geld en moeite heb ik daarbij niet gespaard. Dat alles helaas tevergeefs. Uiteindelijk heb ik een externe harddisk gekocht, mijn belangrijke bestanden gebackuped en ben ik helemaal opnieuw begonnen alles te installeren. Ja hoor gisterenavond was ik voor 90% klaar en ........vanmorgen weer dezelfde fout als anderhalve week geleden. Wat een ramp! Nadat ik teneergeslagen op mijn stoel zat heb ik toch nog een nieuwe poging gedaan en heb een fix gevonden om de bug in service pack2 van Windows XP te repareren. Nu lijkt alles het weer als een zonnetje te doen.... Ik hoop dat ik niet te vroeg heb gejuicht maar voor het moment ben ik erg blij.