08 januari 2006

Bordeaux (2: de stad en omgeving)

Bordeaux is een echte aanrader. Het is mooi, levendig, gezellig, intrigerend en vooral een echte stad. Volgens zeggen heeft het een flink aantal jaren geslapen en in het de laatste jaren aan het ontwaken. Dat uit zich in het opknappen van panden, herstructureren van verschillende delen van de stad en de oever van de Garonne. Het eten is een avontuur. Naast heerlijk vlees bij le boucherie, geweldige traditonele gerechten in het winkeltje van Nathalie zijn er de oesters, de eenden en konijnen en de geweldige kaas.
Ik heb me er prima gevoeld. Het heeft een erg interessante omgeving. Natuurlijk zijn er de wijnen. Zo ben ik naar de Medoc geweest en heb daar gezien hoe de wijn wordt gemaakt. Veel interessanter dan ik ooit gedacht had. Chateau Ciscours was een hoogtepunt met heerlijke wijn én een heel stijvole ambiance. Ik ben ook naar St Emilion gegaan, een middeleeuwse ikoon van de Frande wijn. Erg koud en bloedmooi. Het hoogtepunt daar was een ontmoeting met een Porugees/Italiaanse wijnverkoper in een futuristische wijnbaar. Wat een passie en vriendelijkheid!
Eeen tripje van een dag naar Arcachon bleek ook zeer de moeite waard. Een mooi watergebied met oesterculturen en veel vogels zijn de bonus bij een bezoek aan dit aardige plaatsje.