22 maart 2003

Tja, ik had beloofd om te schrijven over het concert van Baobob. Inmiddels is er al zoveel gebeurd dat ik even in mijn geheugen moet graven om er nog wat over te zeggen.
Het was een hele leuke avond. Eerst gezellig met vrienden gegeten in mijn faforiete eetcafé Grambrinus en daarna snel met een taxi naar de Melkweg. Het concert was erg mooi. Dat ondanks een straal bezopen saxafonist. Mooie zang, prachtige Afrikaanse gitaarsolo's en een hele goede sfeer.
Dat staat allemaal in schril contrast met de situatie in de wereld. Het gebeurt in elk geval niet in mijn naam. Ik walg van de beelden van een brandend Bagdad en Bush en zijn malle vriendjes kan ik bijna niet aanzien. Ik ben het totaal oneens met Blair maar hij heeft in elk geval nog wat echts. Hij lijkt het goed te bedoelen hoewel het uiteindelijke effect natuurlijk hetzelfde is. Ik schaam me voor de Nederlandse opstelling en Wouter Bos valt me tegen nu hij opeens steun geeft aan de aanval. De argumenten om tegen te zijn zijn toch niks veranderd! Van wapons of mass desctruction waarover Sadam zou beschikken is ook nog niks gebleken. Vanmiddag ga ik naar het Museumplein om te laten zien dat ik tegen deze oorlog ben.
Op het thuisfront gaat het gelukkig prima en op mijn werk doe ik mijn best om vanuit een positieve houding zo goed mogelijk mijn werk te doen. De ondernemingsraad schenkt inmiddels aandacht aan de ontwikkelingen in het Centrum sociaal beleid. Dat lijkt mij ook een goede plek om de procedurele kant van de zaak te bespreken. De 'troubels op het werk' staan trouwens in geen enkele verhouding met wat er nu in de wereld gebeurt. Het wordt opeens erg relatief.
Ik houd me in mijn dagelijks werk gelukkig bezig met dingen die belangrijk zijn zoals de multiculturele buurt. Ik heb er een paar taken bij gekregen zoals herstructurering en het wonen van ouderen en een onderdeel van het project vermaatschappelijking van de zorg. Voor dat laatste ga ik en onderdeel coördineren rond het thema 'de ontvangende buurt'. Een aantal dingen rond interculturalisatie en het het werken aan enkele websites zijn uit mijn takenpakket gehaald. Jammer want daar ben ik goed in. Ik ga uit van eigen kracht en zie de toekomst met vertrouwen tegemoet. Op mijn kamer is het goed toeven met mijn collega's en daar komt op 1 april nog een maatje bij (geen grap...)
Ik ben laatst ook naar een avond in Zeeburg geweest rond webcams. Inmiddels draair er een webcam die je hier kunt zien.
Vanmorgen heb ik al even wat zitten werken. Voor Bard heb ik de projectenbank Zorgen en welzijn getest vanuit huis. Kijk maar eens op op de website en zoek naar de multiculurele buurt. Vandaag ga ik eens lekker koken voor Angi en toch ook nog wat andere leuke dingen doen.