24 augustus 2002

Zaterdagavond, Angi is wat spulletjes aan het inpakken voor een trip naar een hotelletje in de provincie Groningen.Ergens in een klein dorpje op een boerderij. Het lijkt me erg leuk als het weer wil meezitten. De eerste dagen samen zijn erg goed. Langzaam maar zeker hebben we de Pijp verkend, zijn op de uitmarkt geweest, is het huis aan het veanderen en hebben we lekker voor elkaar gekookt. Dat smaakt naar veel meer!

Ik heb ook veel tijd en energie heb gestopt in het verwerken en bijwonen van de begrafenis van Henny. Dat zal voor Angi niet altijd makkelijk zijn geweest maar het was nite anders. De begrafenis was een hele geschiedenis. Ik heb voor het eerst van mijn leven gesproken op zo'n gebeurtenis. Het was het moelijkste wat ik ooit gedaan hebt maar ik ben blij dat ik er toe in staat was. Henny heeft fantasische dingen gedaan en geschreven. Dat nooit ter meerdere eer en glorie van zichzelf maar altijd omdat zij de leefwereld van mensen op een bijzondere manier naar voren haalde en professionals en vrijwilligers mogelijkheden bood om daarna met nieuwe inzichten en met perspectief op succes zelf aan de slag te gaan. Datzijn mensen die deze wereld kleur geven. De reis naar Rolde was een ware beproefing. Twee keer vertraging en uiteindelijk heb ik zelfs een taxi genomen va Utrecht naar Rolde. Er waren veel fijne mensen en ik was blij dat we samen het verlies konden delen.

19 augustus 2002

Wat een bizarre dag. Straks ga ik Angi ophalen van Schiphol en dat is natuurlijk een van de leukste dingen die ik ooit heb gedaan. Haar vliegtuig heeft vetraging en daarom komt ze 7 uur later aan maar goed, wat is 7 uuur op een mensenleven. Ik had haar vanmorgen al even aan de telefoon en dat was geweldig. Een half uurtje later belde Bob, de partner van Henny, om te zeggen dat zij gisterenavond is overleden. De extremen raken elkaar zeggen ze en dat is blijkbaar zo.

18 augustus 2002

Zondagmiddag, voor het laatst als alleenwonende Harry zit ik achter mijn PC. Mijn huis is opgeruimd, de mooie rozen staan klaar voor Angi en morgenochtend ga ik haar van Schiphol halen. Ton belde vanmorgen nog uit Spanje. Heel attent van hem. Hij weet hoe is om voor de liefde je geboorteland te verlaten. Gisteren naar de verjaardag van Ivana geweest. Het was een erg leuke avond met veel leuke inspirerende mensen. Daar trof ik een Braziliaanse theatermaakster die inmiddels 15 jaar in Nederland woont. De eerste jaren waren moeilijk maar nu heeft ze het zo te zien redelijk naar haar zin. Ik hoop dat het met Angi ook zo gaat of misschien zelfs beter.
De website www.brazilie.net begint te groeien. Het is een website over kunst en cultuur in Brazilië en Braziliaanse kunst in Nederland. Daarnaast neem ik links naar Brazilianen in Nederland op die op de een of andere manier iets met kunst en cultuur doen. voor mij een leuke manier om wat meer over Brazilié te weten te komen. Voor Angi misschien een goede manier met landgenoten in aanraking te komen.
Ik heb veel zin in morgen. Het is heel bijzonder iemand van Schiphol te gaan halen die zoveel van je houdt dat ze familie, vrienden, land, carriére en huis achterlaat om haar leven met jou te delen. Ik ga er helemaal voor en ben vast van plan het niet deze keer niet te laten stranden.
Jullie horen hier de komende tijd veel meer van.