04 augustus 2007

Verantwoordelijkheid

Het Engelse dagblad the Times publiceerde een artikel over een onderzoek over de gang van zaken rond het doodschieten van Jean Charles de Menezes in 2005.

Sometimes, if you read the IPCC's Stockwell Two report, you get the impression that Sir Ian Blair must have been the only policeman in London who went to bed on July 22, 2005, without knowing that an innocent man had been shot in the Tube.

Het is een zaak die mij erg heeft geraakt. Natuurlijk kunnen er fouten worden gemaakt maar in dit geval is er vanaf het begin gedoken als het om het nemen van de verawoordelijkheid gaat. De manier waarop Metropolitan Police Commissioner Ian Blair op een persconferentie informatie verstrekte zal me altijd bijblijven. Hij zat er totaal naast of loog alsof het gedrukt stond. Deze week zag ik dat Andy Hayman, die wist dat het mis was gegaan toch bij het verhaal bleef dat het om een terrorist zou gaan, zich geen enkele zorgen maakte over zijn positite. Het westen pretendeert altijd de beste morele waarden te bezitten. Als je zeven kogels in iemands hoofd schiet zonder dat die ook maar iets heeft misdaan dan past alleen een heel nederige reactie en is een cover up totaal ongepast. Ik heb dan gereageerd op het artikel in de Times.

Either Ian Blair lied or he is incompetent to run his office.
My conclusion is that he should be removed from his posotion as should Andy Hayman and other senior members of his staff. It is a shame that this case has been going on for two years without any one taking the responsibillity of this terrible incident.