24 december 2003

Laatste voorbereidingen

Tsja, een witte kerst zal het niet worden zo te zien. Zodadelijk staan er twee Brazilianen voor de deur. Ik heb net voor 6 weken brood in huis gehaald, lang bij Dirk van den Broek in de rj gestaan, de afwas gedaan en het fornuis schoongemaakt. Gisteren heel gezellig gegeten met vrienden en het was 'mijn beurt' om de afwas te doen. We eten zo de laatste restjes op.
Ik ben er klaar voor de laatste dagfen van het jaar en ik vermoed op 1 januari klaar te zijn voor 2004. Ik wens ook mijn lezers nog goed uiteinde! je hoort nog van me deze week.

23 december 2003

vakantie

Het is nu dinsdagmorgen en mijn vakantie is nu echt begonnen! In huis heerst nog een diepe rust, er staat verse koffie naast me en de PC snort gezellig. Om 7 uur was ik zo wakker dat het me beter leek om buiten het bed te gaan genieten van deze dag. Wie weet ga ik straks nog even terug maar voor nu is het kranten lezen, CD's branden, koffie drinken en nadenken.
Gisteren ben ik nog gaan werken en heb ook juridisch advies gekregen over mijn geschil van mening met mijn werkgever. Ik sta er goed voor zo te zien. Mijn denklijn is op het aanbeeld van Karl Popper gelegd en hield vooralsnog stand! Nu is het ook in juridisch Nederland even vakantie dus moet ik wat weken wachten voor de volgende stappen.
Het instituut trilt trouwens op zijn grondvesten. Het plan voor de reorganisatie dat voorligt voor advies aan de OR liegt er niet om. Ik heb het nu een aantal keren goed gelezen en vind de onderbouwing boterzacht. Ondanks een aantal goede lijnen zitten er nog grote gaten in en soms zelfs duidelijke verkeerde beslissingen. Op 6 januari praten we er in de OR over door. Nu is het tijd voor andere zaken. Ik heb keihard gewerkt de laatste tijd. Reden te meer om er een hele leuke vakantie van te maken en daar ga ik helemaal voor! Vanavond komen een paar hele goede vrienden eten. We schotelen ze een lekkere Braziliaanse maaltijd voor. Dat is een goede opmaat voor morgen want dan staan er twee Brazilianen op de stoep die een paar dagen komen logeren. Ik ken er een van en dat is een interessante heel slimme man die heel veel over het internet weet. Hij komt met zijn nieuwe vriendin en die zal ook best leuk zijn. Ik zal voor Braziliaans Portugees horen en ik ga mijn best doen om een goed gastheer te zijn en ze kennis te laten maken met Amsterdam.

21 december 2003

Het is nog nacht.....

Buiten is het nog donker en ik ben al zeker anderhalf uur op. Al vroeg was ik in mijn hoofd met mijn werk bezig. Dit keer speelde het project de Multiculturle buurt de hoofdrol. Dat project gaat door in 2004 en ik voel mij blijkbaar erg verantwoordelijk om daar wat goeds van te maken...... En weet je wat? Dat gaat ook lukken!

Over de toekomst hoeven we ons heel weinig zorgen te maken. Niet zolang geleden zat ik aan tafel met een studiegenoten van Angi. Wat een hoopvolle en leuke gebeurtenis. Veel warmte, intelligentie en levenskracht!



Ik had boerenkool voor ze gemaakt. Geen van hen had het ooit gegeten en volgens mij vonden ze het maar wat vreemd. Ze waren erg beleefd en vertelden dat ze het echt lekker vonden.....

Straks ga ik met Angi naar het van Abbe Museum in Eindhoven en daarna naar mijn broer. Die heb ik sinds begin september niet meer gezien dus ik hoop dat ik hem herken :)

Afgelopen zondag heb ik eerst de PC van mijn moeder op orde gebracht en samen lekker en gzellig gelunched. Daarna mijn vader gelukkig gemaakt met een CD speler die ik op zijn versterker heb aangesloten. Het was een waar genoegen om daarna samen lekker varkenhaas te eten en te kletsen. De auto van Greenwheels bracht ons weer soepel naar zowel H.I. Ambacht als naar Burgh Haamstede.

Maandag is een belangrijke dag. Ik ga naar UJG, de Utrechtse Juristen Groep. Voor het eerst van mijn leven ben ik verwikkeld in een procedure met mijn werkgever als tegenpartij. Een heel gek gevoel moet ik zeggen. Ik voel me genoodzaakt om voor mijzelf te gaan staan en mijn rug recht te houden. Er zit niks anders op. Ik voel me sterk en midden in het leven dus maak je over mij geen zorgen!