05 juni 2009

Uit eten met Rietje

Wat een geweldig plekje! Ze koken er heerlijk voor een heel redelijke prijs en het is er nog erg gezellig ook.


- Posted using Mobypicture.com

Halve finale Roland Garros

Even wat anders dan achter de PC zitten ;)


- Posted using Mobypicture.com

02 juni 2009

Fototentoonstelling aan de Amstel

Naast de Stopera, aan de rand van de Amstel, kan iedereen de bijzondere portretten bewonderen van kinderen met het Downsyndroom. Portretten van 2m x 2m die laten zien dat het Downsyndroom ook een "upside" heeft.

De expositie is een initiatief naar aanleiding van het fotoboek de Upside van Down, van fotografe Eva Snoijink, dat afgelopen november met groot enthousiasme werd ontvangen door het Nederlandse publiek.

De openluchtexpositie toont 40 portretten uit het boek. Om voorbijgangers en bezoekers te laten genieten van hun eenvoud en schoonheid, maar vooral in de hoop dat deze portretten bijdragen aan een realistisch beeld van het Downsyndroom. Zodat iedereen die naar een kind met Downsyndroom kijkt, verder kan kijken dan het syndroom. En het kind achter het syndroom op waarde leert schatten.


- Posted using Mobypicture.com

01 juni 2009

Finale Copa Amsterdam

Op het veld van Blauwwit werd een sterk internationaal jeugdtoernooi gehouden a junioren teams. Er waren sterke deelnemers zoals Chelsea, Real Madrid. De A-junioren van AZ hebben de Copa Amsterdam op hun naam geschreven. In de finale van het sterk bezette jeugdtoernooi waren de Alkmaarders te sterk voor hun leeftijdsgenoten van Ajax. De eindstrijd eindigde in een 1-0 overwinning voor de Alkmaarders. Het enige doelpunt werd gemaakt door Ali Messaoud. De bijbehorende beker werd na afloop van het duel uitgereikt door Johan Cruijff.


- Posted using Mobypicture.com

Hoop

De toekomst van Nederland ziet er goed uit met deze kids. Gisteren zag ik honderden van deze kanjers op het Dunyafestival. Voor een multiculturalist als ik werkte het als een super stimulerend middel.


- Posted using Mobypicture.com

De meeste geïntergreerde Braziliaanse in Nederland?

 
Lilian Vieira van ZUCO 103 zingt de sterren van de hemel in een super Nederlands jurkje met een molen op het Dunya festival in Rotterdam. Voor mij was ze de ster van dag!
Posted by Picasa

31 mei 2009

Brazil Contemporary




- Posted using Mobypicture.com
Ontdek en beleef de bruisende Braziliaanse cultuur met een mix van beeldende kunst, architectuur, film, video, fotografie, computergames en design. Een cultuur waar kunst en ambachtelijkheid samen gaan en waar kunstenaars een verhaal over de maatschappij vertellen. De moderne Braziliaanse cultuur bruist als geen ander.