10 september 2005

jeu de boules 2005

Vorige week zondag was het weer zo ver. Elke eerste zondag van september organiseer ik een jeu de boules toernooi. Het was nu al voor de derde keer. Mede vanwege het fantastische weer was het een groot succes. Natuurlijk waren er ook dark sides. De winnaars van de vorige edities waren uit elkaar en dat leverde ergenis, boosheid en verdriet op. De sfeer over de hele dag was gelukkig wél erg goed, iedereen kwam aan zijn trekken en er werd prima gespeeld.


Het is leuk om te zien dat mensen op een aardige manier met elkaar om kunnen gaan, dat verschillende culturele achtergronden best samen kunnen gaan, dat er soms niet al te veel nodig is om het gevoel te hebben dat mensen meer dan een individu zijn. Ook al zijn daarin natuurlijk onderling grote verschillen. Marijke Brekelmans won de prijs van de meest positief ingestelde deelnemer.


Jasmin was de verrassendste jonge deelnemer en Anneke, Willem en Bing gingen er met de hoofdprijs van door. Zelf ben ik 'heel verdienstelijk' derde geworden....
Iedereen had wat lekker hapjes meegenomen, Mariângela was een geweldige stille kracht die alles in de gaten hield, opruimde, fruit neerlegde en alles 'op orde hled' en ook nog in de finale speelde.....
Voor de buren was het ook een leuke dag. Sommige mensen hebben een hele tijd zitten kijken en na de wedstrijd heb ik heel wat buren ook actief gezien op de baan.