20 maart 2004

Alleen thuis

Angi zit in Brazilië en het is leeg hier in huis. Het eerste weekend zonder haar geeft natuurlijk kansen om veel te internetten, broodjes bij broodje Veronica te eten en wielrennen te kijken. Het internetten is leuk, de broodjes smaakten lekker en een renner van een Nederlandse ploeg won Milaan San Remo. Ik mis haar natuurlijk wel. Wat wil je ook met zo'n fantastische vrouw? Gelukkig weet ik dat zij zich heel goed amuseert in Brazilië op het theaterfestival in Curitiba, bij openingen van tentoonstellingen en met haar vrienden en familie. Daarbij komt dat het in Amsterdam regent en stormt en dat het in Curitiba prachtig weer is. Ik hoef me dus helemaal geen zorgen over haar te maken.

Ik doe flink mijn best om er zelf wat van te maken in de tijd dat ze weg is. Zo ga ik volgende week naar mijn maatje Ton in Barcelona. Lekker biertjes en wijn drinken, zijn zoon en vrouw ontmoeten, websites leren bouwen met mambo en genieten van Spanje. Met Easyjet is dt allemaal goed betaalbaar. Verder ontfermen mijn vrienden hier zich goed over me en nodigen ze me uit om te komen eten of leuke dingen te doen. Op die manier kom ik de tijd alleen wel door.
Hoewel .....misschien krijg ik toch de kriebels en ga ik haar nog even opzoeken in Brazilië als het met mijn werk kan en het enigszins betaalbaar is.

hoopvolle berichten uit Oost

Donderdag mocht ik een discussie leiden in Ibno Khaldoen naar aanleiding van het verschijnen van het rapport in Amsterdam Oost / Watergraafsmeer naar Woon / Zorgvoorzieningen voor Moslimouderen. Dat past heel goed in het kader van de voorbereidingen voor het project de Multiculturele buurt. Ik moet zeggen het was heel leuk en erg leerzaam. Je zit toch niet elke dag in een moskee en het is geweldig met mensen in gesprek te gaan die echt iets willen. Zowel Ibno Khaldoen als Ufuk hadden voor een heel gastvrije ontvangst gezorgd en de mensen die altijd klagen over het naar binnen gekeerde karakter van zelforganisaties hadden hun ogen uitgekeken naar de hartelijkheid en openheid.
Er ligt een heel goed onderzoek en de hamvraag van de discussie is of het meer dan een ‘goede ladevuller’ wordt of dat men er echt mee aan de slag gaat. Door middel van een wat pittige vraagstelling probeerde ik op actie aan te sturen en niet in vaagheden te blijven steken.
Er liggen echt kansen in Oost! Ik ben hoopvol als de positieve energie die er nu is wordt aangegrepen om snel in actie te komen. Maar het kan ook zo maar zijn dat er over twee jaar bijna niets is gerealiseerd. Ik geef ze voorlopig het voordeel van de twijfel en hoop dat er naast het wonen en de zorg ook veel aandacht komt voor het welzijn.

Na een gezamenlijk cous cous maaltijd ging ik heel opgewekt naar huis. Het smaakte in vele opzichten naar meer……

Nieuwe muzikale ontdekking

Gisterenavond zag in het Pleintheater in Amsterdam een geweldig concert van de groep primos del norte. Pure flamenco van jonge gepassioneerde en vooral getalenteerde muzikanten. Heerlijk om dat te zien voor 30 toeschouwers. De thuisblijver hadden echt ongelijk.

Vanavond spelen ze in Duende in de Jordaan....... dus grijp je kans!

mijn eerste blog uit bed

Met mijn laptob met wireles internet ´s morgens vroeg een bericht voor je weblog maken is erg geinig. Het is misschien erg kinderachtig maar het is net alsof je weer een grens verlegt.
Er valt veel te vertellen en dat doe ik straks achter de gewone PC met koffie. Nu eerst even de kranten lezen en nog wat surfen. Ik was net op de site van het Prins Clausfonds, dat is een echte aanrader. Zo kwam ik er hele interessante informatie tegen over ´Urban heroes´ waaronder trouwens de ex-burgemeester van Curitiba, de stad waar Angi nu is.

14 maart 2004

Photo&welfare

Ik ben een nieuwe webcommunity begonnen over het gebruik van foto's in welzijnsprojecten. Als je dingen tegenkomt rond dit thema laat het me dan even weten. Nog leuker natuurlijk is als je ook lid wordt van de webcommunity photo&welfare.
Op termijn moet deze webcommunity uitgroeien tot een mooie database driven website met voorbeelden van over de hele wereld.

Reacties (vervolg)

Het ziet er naar uit dat de mogelikheid om reacties toe te voegen even buiten werking is. Dat heeft niets met Mellouki te maken maar squawkbox.tv die het technisch mogelijk maakt doet het niet meer. Met een beetje mazzel is het binnenkort weer in orde.