11 november 2005

Ga snel eten bij de FOOD FACILITY in PostCS

Wat een feest om te gaan eten bij FOOD FACILITY op de begane grond van Post CS. Martí Guixé and Mediamatic hebben daar een super leuk tijdelijk restaurant geopend dat maar 7 weken zal bestaan. Het is een prototype voor een restaurant dat niks kookt maar eten laat brengen door voedselkoeriers van dichtbij gelegen keukens. Je kunt er o.a. Indiaas, Marokkaans, Chinees, italiaans, en Japans eten krijgen. De bediening is heel leuk en je waant je in een andere wereld.

"Het eten in restaurant Food Facility gaat als volgt: bezoekers krijgen een menukaart met daarop het aanbod van negen Amsterdamse afhaalgelegenheden. De bestellingen worden doorgebeld, de 'kok' ontvangt de bezorgers, ontdoet de maaltijden van de verpakkingen en legt ze op een bord. De gastvrouw serveert ze vervolgens aan de bezoekers. Op de muren van het etablissement worden zoekresultaten van Google geprojecteerd. De organisatoren zien het als eten in een comfortabele omgeving met een huiskamermentaliteit. Wij hebben zelf geen keuken, maar bieden het menu van negen keukens. Daarbij adviseert de Food Hostess je over het eten en over de bezorgtijd.'' Bovenop de prijs van de maaltijd komt twee euro voor couvert, afwas en afvalverwerking.Food Facility is behalve een restaurant ook een expositie en een ontmoetingsplek. Bezoekers worden uitgenodigd om zich te vermaken, te genieten van het eten en te experimenteren met de mogelijkheden van een platform dat culinair, cultureel en sociaal steeds verandert."

06 november 2005

Balé da Cidade de São Paulo

"Balé da Cidade de São Paulo kan zonder meer een van de vurigste en meest gedreven dansgroepen van dit moment worden genoemd. Als de term passie in relatie tot dans ooit op z’n plaats was, dan is het hier. Want dit energieke gezelschap staat garant voor puur dansplezier – up-tempo, warm en aanstekelijk."
Gelukkig was ik erbij tijdens het Holland Dance Festival waar het prominentste moderne-dansgezelschap van Brazilië voor het eerst was te zien in Nederland. Wat een prachtige voorstelling van drie buitenlandse choreografen. Bij het laaste stuk deed er ook een prima Nederlandse percussiegroep mee.