25 december 2004

Nooit verwacht....

Komt het nu doordat ik bij het Oranje Fonds werk of zit het ergens anders in dat het volgende fragment uit de toespraak van Beatrix me zo aanspreekt?
In debat en dialoog kunnen de positieve krachten worden ondersteund. Voorkomen moet worden dat mensen de hoop op een betere samenleving opgeven, vereenzamen en wegglijden in maatschappelijk isolement. De ander zullen we steeds als mens moeten blijven zien en als medeburger vasthouden.

In een gezamenlijke inspanning de verdraagzaamheid hoog te houden wordt van elk van ons inzet en betrokkenheid verlangd.
Door de eeuwen heen is in ons land een evenwicht tot stand gekomen tussen vrijheden en verantwoordelijkheden en tussen rechten en plichten.
Deze uitgangspunten hebben altijd houvast gegeven en ruimte geboden om met tegenstellingen om te gaan. Hierbij gaat het niet alleen om de wijze waarop mensen elkaar bejegenen maar ook om de waarden van waaruit zij dat doen. Nu worden we geconfronteerd met gebeurtenissen die oude fundamentele normen en beproefde tolerantie onder zware druk zetten.

23 december 2004

Vakantie

Heerlijk, ik heb vakantie. Met een tevreden blik naar het afgelopen jaar geniet ik van het werken aan mijn websites, naar de film gaan, mensen ontmoeten en met Angi optrekken. Deze maand was ik in Brussel en genoot daar van de aandacht voor een van mijn faforiete onderwerpen, de allochtone ouderen.

Verder zijn leuke ontwikkelingen rond het opzetten van een Braziliaans Cultureel Centrum. Ik weet niet of het echt slim is maar ik bemoei me er ook een beetje tegenaan. Wie weet gaat er in de IJsbreker echt wat moois van de grond komen. Nu eerst wat boodschappen doen en een leuke oude lamp kopen. Daarna wat webmasteren en vanavond gezellig kaarten. Het kon een stuk slechter!