17 april 2004

Mambo

Wordt je ooit nog eens (tijdelijk) alleenstaand, houdt je van computers en internet en wil je plezier in het lezen....
Zorg dan voor een goede vriend in Spanje met kennis van zaken, installeer mambo 4.5, zorg voor een onderwerp wat je echt boeit en ga dan flik aan de slag. Zo af en toe zweet je peentjes maar dan heb je ook wat.....
Inmiddels is dankzij Ton ook www.br.brazilie.net on line. Met hulp van Angi kan dat ook een leuke site in het Braziliaans Portugees worden.

12 april 2004

Pasen

Het leven is goed! Werken is mooi maar een paar vrije dagen zijn soms nog mooier. Dat geldt in elk geval voor deze Pasen. Samen met mijn moeder naar de overheerlijke Paasbrunch bij Rietje, lekker websites bouwen, genieten van het steeds groener wordende Amsterdam, communiceren met mensen die je nog nooit ontmoet hebt maar reageren op een website die ik heb gemaakt. Het is echt genieten. Zo had ik me het leven een jaar of twintig geleden idealiter voorgesteld en zo is het nu ook. Voeg daar nog een onverwachte Braziliaanse parel aan toe en je snapt dat er voor somberheid geen enkele ruimte is.

Ik zie van heel dichtbij dat het ook zo anders kan zijn en als ik de TV aanzet dat komt de kommmer en kwel met grote bakken mijn huiskamer in. Voor zo lang als het duurt ben ik dus een echte geluksvogel. Wat mij betreft is dat nog heel lang en een dag als vandaag zet mij er weer toe aan om zelf van alles te doen om dat mogelijk te maken. Ik snap heus wel dat je dat niet in je macht hebt maar het kan vast geen kwaad om zelf actie te ondernemen. Dus ga ik Portugees leren en heb me 'opgegeven' voor de donderdagavond fietstocht voor te dik geworden mensen. Die club is het resultaat van een verjaardagsfeest waar een paar vrienden op een weegschaal zijn gaan staan. De rest kun je vast zelf bedenken.....Verder barst ik van de plannen en zit boordevol energie.

Voor de insiders: ik heb nog een mooi succesje behaald. Vanaf zaterdag heb ik ook een internetverbinding op mijn iPAQ 2210. Dat allles via blue tooth en GPRS. Hemel en aarde heb ik bewogen om het aan de gang te krijgen en nadat ze bij RAF €50 vroegen om het voor mij te doen ben ik in allerlei nieuwsgroeps gedoken. Na zo'n 150 berichten vond ik eindelijk de goede tip. En ja hoor nu loopt het helemaal. Vanaf nu kan ik ook in het bos, op de boot, op het terras internetten. Voor een man als ik is dat geweldig en nog mooier is dat ik het uiteindelijk zelf voor elkaar heb gekregen.