05 mei 2002

Weblog Rio
Woensdag om 17:00 vertrokken naar Brazilie en na een voorspoedige reis aangekomen in Rio de Janeiro. Onmddellijk probeert een taxi chafeur me te flessen en 140 Reals te vragen voor een ritje van 35 Reals. Het geeft een goed gevoel daar niet in te trappen, weer uit te stappen en een gewone taxi te vinden die me keurig voor Hotel Antlantis Copacabana afzet.
Angi is er al en het is geweldg haar weer te zien en om samen een paar dagen leuke dingen te doen in zo'n leuke stad. Heerlijk naar het strand, lekker eten, mooie botanische tuinen en parken, interessante muziek en een geweldige diversiteit aan mensen op straat. De laatste dag nog naar een mooi oud grand cafe geweest waar vooral lekkere koffie, taartjes, ijs en koekjes worden verkocht. Ee majustuees, stijlvol gebouw. Ik ben zoals gewoonlijk weer wat under dressed. Rijk en arm liggen hier dicht bij elkaar. Je vindt er prachtige huizen zoals dat van de eigenaar van een zeep en oliefabriek. Wat een kunst had die man en wat voor een huis....

Een beetje verbrand en wat €'s lichter zijn we op maandagavond tevreden per vliegtuig uit Rio naar Curitiba vertrokken.

Weblog Curitiba
Inmiddels ben ik al twee weken in Brazilië. Er is al zo veel gebeurd. Hier in Curitiba ben ik flink aan het internetten geslagen. Als Angi werkt loop ik lekker door de stad, koop e toe wat en check mijn websites en mijn mail. Veel gedonder met swhu en zo af en toe maak ik zelf ook foutjes door dingen te betalen bij easyspace die ik niet meer nodig heb. Tot grote verbazing van Angi heb ik het er maar druk mee!
We doen vrij veel. Zo zijn we naar de film geweest, hebben we mooie muziek gezien en stoppen we aardig wat tijd in het krijgen van documenten.
Een hoogtepunt was het bezoek aan Jacarizinho, de geboorteplaats van Angi. Vriendelijke ouders, veel nieuwsgierge en belangstellende familie en ongelofelijk vriendelijke mensen die ons van alles laten zien.
Het afgelpen week-end zijn we naar Florianopolis geweest en daar ging het gewoon door. Voor je het weet zit weer bij iemand te lunchen en te kletsen aan de rand van het zwembad. Zo sprak ik gisteren met een ex opbouwwerker uit Gent die nu in de import- export business zit. Zijn Braziliaanse vrouw is een heel geëngageerde slimme vrouw die een geweldig leuk fotoproject heeft gedaan in Antwerpen. Daar ga ik achteraan om het ook eens in Nederland te doen.
Nu nog twee dagen in Curitiba en daar naar Soa Paulo.