22 januari 2005

"Morgen Gestorben"

Gisteren heb ik een prachtige voostelling gezien van het Hans Hof Ensemble: Morgen Gestorben.
"Hartelijk welkom in geestelijk herstellingsoord “Morgen Gestorben”. Hier kunt u ongestoord van het leven genieten en krijgt u minstens twee keer per dag een heerlijk bord soep te eten. Uw excentrieke buren beschikken over een rijke fantasie en u maakt er vrienden voor het leven. Met volksdans en zangles wordt aan uw innerlijke groei gewerkt. Wij beschikken over de middelen en methoden om al uw zorgen weg te nemen. We maken het zo gezellig dat u zelfs uw eigen dood niet opmerkt."
.....
"De sfeer is bevreemdend maar het knappe van de Hans Hoffers, dit keer aangevuld met Peter Kadar en een opvallend soepele Jens Biedermann, is dat ze suggereren dat een verblijf in dit herstellingsoord Morgen Gestorben vanzelfsprekender is dan het leven zelf."


Gaat dat zien zou ik zeggen!

21 januari 2005

Hoogte en dieptepunten

Wat is er toch veel gebeurd de laatste tijd. Zowel privé als op het werk is het een enerverende tijd. Een hoogtepunt was de opening van het MoederCentrum De Horizon in Zeist. Wat een leuke sfeer en wat een nuttig project.


Het project de Multiculturele Buurt is is echt gaan lopen. Sommige projecten zoals het MoederCentrum lopen prima, anderen worstelen flink. Als projectcoördinator breekt een intensieve én interessante periode aan.
Privé is het een mengeling van hele leuke én hele moeilijke gebeurtenissen en ontwikkelingen. Gezellige etentjes, verrassende Fado optredens, geweldige steun bij het maken van websites en heerlijke uitstapjes wisselen zich af met momenten waarop je tegen je eigen grenzen aanloopt en je ziet hoe moeilijk het is echt te communiceren. Mensen kunnen elkaar, meestal ongewild en vaak onbewust, ontzettend veel pijn doen. Gelukkig is het omgekeerde ook waar.