22 februari 2003

Het was vroeg vanochtend...... Om 6:30 voelde ik me total uitgeslapen en toen ik aan het werk begon te denken ben ik er uitgegaan, heb koffie gezet, de afwas gedaan en heb al de kranten op het internet gelezen. Dadelijk ga ik aan de slag met mijn website over herstructurering en wonen van ouderen. Het is leuk om een opdracht eens op deze manier uit te voeren inplaats van een droog stuk te schrijven. Ik ben benieuwd hoever ik kom maar op het eerste gezicht lijkt het een succesvoole onderneming. De vraag was: vat de discussie samen in over wonen en ouderen in het kader van de herstructurering.
Vandaag zou ik eigenlijk voor het eerst sinds een lange tijd weer eens bij mijn vader op bezoek gaan in Burg Haamstede in Zeeland. Ik had me er erg op verheugd en hij ook. Helaas was zijn vrouw ziek en hebben we uit moeten stellen. Geluk bij een ongeluk is dat we nu naar de verjaardag Miriam en Martje kunnen gaan. Dit partijtje van moeder en dochter kan uitgoeien tot het hoogtepunt van de dag.










Gisteren ben ik samen met Angi naar de opening van de tentoonstelling van Cora Samethini en Henk Mual geweest. Eerst met de trein naar Lelystad en vervolgens naar het provinciehuis dat daar op een steenworp van af ligt. het was een prachtige tentoonstelling. Cora is een oud stagiaire van Indische afkomst.

Haar geschiedenis heeft veel overeenkomsten met die van mijn moeder en dat schept een band. Als onderzoekster had zij soms moeite haar erg orriginel ideeën goed op papier te krijgen. Als kunsteneraas heeft zij haar uitvormsvorm helemaal gevonden. Wat een mooie bronzen beelden, objecten en beeldhouwwerk uit mooi stenen materiaal. De schilderijen van Henk en de objecten van Cora stralen zoveel gevoel uit en zijn erg doorleefd. Een echte aanrader!