09 februari 2008

Vroege lente in Amsterdam

Op vrijdag 8 februari begon de lente in Amsterdam. Een mooie blauwe lucht, een graad of 10 en ja hoor de terrasjes zaten weer vol. Een beetje gek zijn we wel. Op 7 februari stonden de mensen op het Amstelstation nog naast de warmtezuil om het een beetje warm te krijgen en gisrenavond zag ik nog een paar Brazilanen met een ijsmuts op door de stad lopen.

Ook vandaag ziet het weer er prachtig uit en ik verwacht voor de tweede keer dit jaar zonder jas op pad te gaan. Voor de zekerheid trek ik wél een dikke trui aan. Voor mijn maatje Ton uit Barcelona, die zo op de stoep staat, zal het toch nog wel erg fris zijn.....

08 februari 2008

Renato Borghetti in het Bimhuis

Gisterenavond zag ik een geweldig concert van Renato Borghetti. Hij speelde er met zijn kwartet dat uit louter rasmuzikanten bestaat.

Op basis van de filmpjes op YouTube dacht ik dat het wat 'boerse muziek' zou zijn maar het werd uiteindelijk een concert dat het Bimhuis alle eer aan deed. Het geluid was perfect en soms heel subtiel. Als verrassing kwamen er plots twee muziekanten uit Uruguay het toneel op. Een extra gitarist en een virtuoos op heel ander type accordeon. Dat leverde een prachtige akoestische improvisatie op die de zaal helemaal op zijn kop zette. Kortom ik heb weer eens genoten.

04 februari 2008

IFFR 2008

Het was weer genieten op het IFFR. Het festival is een echte energy booster. Naast veel geweld was er ook schoonheid en ontroering. Dit jaar zag ik o.a. De volgende films:


Go with Peace Jamil


No Country for Old Men


Dagen zonder lief


Let the Right One in


La maison jaune


Naissance des pieuvres