06 december 2007

Trekvogel is gevlogen

Gisterenavond waren er nog wat laatste voorbereidingen en vanmorgen is Mariângela vertrokken naar Brazilië. Ze gaat daar de droom waarmaken die bijna elke Braziliaan in Nederland heeft door voor een wat langere periode te genieten van haar vrienden, familie en haar eigen land.

 


De koude en natte Nederlandse winter zal ze dus dit jaar niet helemaal meemaken. Daarom hebben we gisteren boerenkool met worst gegeten en gezellig Sinterklaas gevierd. Ik kreeg de geweldige DVD box met Berlin Aleander Platz van Rainer Werner Fassbinder uit 1980. Daar staan maar liefst 14 puntgave afleveringen op met Günter Lamprecht in de rol van Franz Biberkopf. Een van de allerbeste series die ooit voor televisie zijn gemaakt.

De laatste weken hebben we heel veel vrienden en familie gezien en erg leuke dingen gedaan. Vanmorgen gingen om 5:00 drie wekkers af en om 5:45 stapten we samen in de taxi. Natuurlijk vlieg ik over een tijdje naar Brazilië om haar op te zoeken voordat ze in het late voorjaar weer naar Amsterdam komt. Tussentijds houden we contact met Skype, telefoon, Orkut en postduif.