23 maart 2006

Taïda Pasic (2)

Een paar weken geleden schreef ik als scout voor de &-campagne samen met een ambassadeur voor die campagne een brief naar Minister Verdonk over Taïda Pasic.

Daarin zeggen wij o.a "Natuurlijk hebben wij er begrip voor dat elke minister voor Vreemdelingenzaken en Integratie de regels moet toepassen. Op het moment dat deze regels er echter voor zorgen dat beslissingen moeten worden genomen die indruisen tegen het gevoel van rechtvaardigheid en barmhartigheid moeten deze regels kritisch worden bekeken, waar mogelijk met mededogen en soepel worden toegepast en waar noodzakelijk worden veranderd. De solidariteit die vanuit de Nederlandse samenleving met Taïda Pasic wordt getoond is een goed voorbeeld van positieve interactie tussen mensen van verschillende culturen. Net zoals velen in de Nederlandse samenleving staan wij sympathiek tegenover de wens om Taïda in Nederland haar diploma te laten halen. Wij hopen dat u dit welgemeende signaal ziet als een opbouwende suggestie om tot een voor allen bevredigende oplossing te komen."

Tot nu nu toe hebben wij nog geen antwoord ontvangen.

Inmiddels is bekend geworden dat Taïda Pasic van de Inspectie van het Onderwijs examen mag doen op de Nederlandse ambassade in Sarajevo. Het ANP meldt dat dit staat in een brief van de inspectie naar de school van Taïda. Het ministerie van Buitenlandse Zaken zegt gisteren welwillend tegenover het afleggen van het examen in Sarajevo te staan. "Als alle papieren in orde zijn, dan zullen wij het examen faciliteren".

Dat is natuurlijk niet de beste oplossing maar biedt gelukkig wél de kans dat zij haar diploma kan halen. Zij is erg talentvol en heeft een hele goede kans om, ondanks de bizarre situatie, toch haar doel te bereiken.

1 opmerking:

Mellouki Cadat-Lampe zei

Beste Harry,

Jullie actie en de gedegen toon van jullie brief waardeer ik zeer.

Je collega Mellouki Cadat