08 april 2006

Taïda Pasic (3)

Taïda Pasic mag van minister Verdonk van Vreemdelingenzaken niet haar eindexamen in Nederland doen, omdat ze illegaal in ons land is. Er loopt nog een procedure of zij in Nederland mag blijven tot een andere rechter een beslissing heeft genomen in haar beroepsprocedure.
De Volkskrant schrijft op zaterdag 8 april dat voorzieningenrechter Korte kritiek uitte op de manier waarop minister Verdonk voor Vreemdelingenzaken is omgegaan met Taïda Pasic:

'In de zaak van Taïda Pasic komt het beeld naar voren van een bevooroordeelde overheid die het belang van de vreemdeling niet op de juiste wijze afweegt.'
.....
'Op sommige momenten lijkt het erop dat de overheid al weet wat ze gaat beslissen, alvorens daadwerkelijk een verzoek is ingediend.'

De uitspraak moet nog komen. I keep all my fingers crossed. Anton van Kalmthout, hoogleraar vreemdelingenrecht aan de Universiteit van Tilburg, schat de kansen van Taida niet groot in maar zou het wel een wijs besluit vinden als zij toch in de gelegenheid wordt gesteld haar eindexamen hier te doen.
Ik heb ontzettend veel bewondering voor Taïda. Het feit dat ze door blijft vechten en gewoon naar school gaat spreekt mij ontzettend aan. Wat zou ik graag alle Taïda's voor Nederland behouden. We zullen dit soort mensen nog hard nodig hebben.

Geen opmerkingen: